Vihdoin lunta! (Alatalo)

Melukylän päiväkotiYleinen

Heippa Alatalosta! 

Vihdoinkin lunta, edes pikkuisen. 
Onneksi olemme saaneet nauttia muista luonnonilmiöistä ilman lunta. Toinen toistaan kauniimpia aamu- ja iltaruskoja ja aurinkoisia päiviä. Kuin revontulia, sanoi viisivuotias poikani. Pitää vain kuvitella maisemaan lumikinokset, 10 astetta pakkasta jne.

Tämän kuukauden satuhieronta kertoo tunturien talvesta revontulineen, tähtineen. Taivaalla revontulevat tanssahtelevat. Kuulostaa ihanalta, kaukaiselta haaveelta. 

Lapset ovat todella hienosti omaksuneet satuhieronnan ja sen tuoman läheisyyden, rentoutumisen ja hyvän unen. Jokainen jaksaa odottaa omaa vuoroaan sängyssään ja vaikka lapsi olisikin levoton odottaessaan, rauhoittuu heti sadun alkaessa ja uni tulee pian hieronnan päätyttyä. 

Maanantaina pelailimme ulkona futista, keinuimme ja teimme hiekkahommia. Lounasta odotellessa lapset piirtelivät taideteoksiaan.
Tiistaina luimme ”etsi ja löydä”- satukirjaa, josta löytyi paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia tutkittavaksi ja yhdessä pohdittavaksi. Kaikki olivat todella kiinnostuneita kirjasta ja jaksoivat todella hienosti etsiä erilaisia asioita kirjan sivuilta. Keskiviikkona reippailimme Välitalon kanssa kirjastoon Muumeja katsomaan. 

Torstaina lauloimme ja liikuimme eläinten tahtiin, leivoimme mm. pullaa ja pesimme pyykkiä. Ei kuulemma tullut puhdasta pyykkiä, vaikka keksimme ulkona kivan tanssin pyykkipolkkaamme 😊 Eräs välitalolaisista keksi, että meidän lapset haluavat myös pyyhkiä oman paikkansa ruoan jälkeen. No eihän siinä, rätti käteen ja homma olikin täysi menestys lasten keskuudessa. Tätä aioin jatkaa lasten innostuksen mukaan muinakin päivinä.
Tänään aamulla leikimme metsässä majaa rakentaen ja lumeen piirtäen. Sisällä painoimme ystävänpäiväksi nallet omalle ystävälle. Jatkamme niitä vielä ensi viikolla. 


Hyvää viikonloppua kaikille!
terv. Hanna